Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Волонтирајте ги ресурсите на СТЕМ

РЕСУРСИ НА ВОЛОНТЕР СТЕМЕ

Волонтерски ресурси

Извори за помош на волонтерите

Потребна ви е помош за подобрување на вашата програма СТЕМ? Или можеби сте нови во теренот за STEM и сакате да научите како да развивате и имплементирате програма? Одговори на овие и други прашања, вклучително и како да ја зголемите употребата на порталот, може да се најдат на оваа страница со ресурси. Без разлика дали станува збор за стратегии за информирање, дополнителни алатки или најновото истражување на СТЕМ, можете да ги најдете тука. Проверете ги сите категории на ресурси и враќајте се често, бидејќи постојано додаваме нови ресурси за да ви помогнеме да создадете привлечни и ефективни искуства за учење на СТЕМ.

Да се ​​охрабриме и инспирираме едни со други. Придружете се на новиот Collabratec Пред-универзитетска матична заедница на IEEE и Обидете се со инженеринг група на Фејсбук и споделете ја вашата приказна. Исто така, пријавете се за Билтен за Проектирајинженеринг да остане поврзан.

Како што беше забележано претходно, технологијата доаѓа од креативноста и иновативноста на луѓето. А, различната шминка и потеклото на овие лица е тоа што ...
Нудењето значајни и ангажирачки активности за теренски активности STEM понекогаш бара финансирање што е поголемо од оперативниот буџет на вашата единица. Обезбедете дека имате соодветни ресурси ...
Бидејќи важноста на образованието за СТЕМ порасна на меѓународно ниво, едукаторите и истражувачите го насочија своето внимание кон идентификување на најновите трендови и најефикасните ...
Дали барате инспирација за STEM? Постојат многу успешни приказни за тоа како волонтерите, партнерите, воспитувачите и учениците прават позитивно влијание во ...
Најголемата работа за STEM Outreach е тоа што многу организации се вклучени во создавање лекции и активности кои можат да обезбедат корисни ресурси и програми за ангажирање ...
Како технички професионалци сме вешти во разбирање на технологијата; како и зошто работи. И како волонтери и членови на IEEE, споделуваме заложба за ...
Во инженерството секогаш зборуваме за избегнување на повторно измислување на пословичниот „тркало“. Со STEM образованието нема потреба да се грижите бидејќи возбудливата и иновативна технологија ...
Упатството за корисник ги содржи сите основни информации за да можете целосно да ги искористите доколку е доброволен STEM портал. Научете како да ги користите различните волонтери ...
IEEE е обединет околу мисијата „Напредување на технологијата за човештвото“. Но, технологијата доаѓа од креативноста и иновативноста на луѓето; а тоа бара ...