Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Поднесување на програмата СТЕМ

Волонтерски портал за матични

Споделете ја вашата програма


Ве молиме, придонесете за глобалното влијание на IEEE врз студентите пред-универзитетски СТЕМ насекаде!

СПОДЕЛЕТЕ ги вашите пред-универзитетски STEM програми за да можеме да ги споделиме со IEEE волонтерите ширум светот, овозможувајќи им да учат од вашиот успех.

Придружете ни се во нашата визија за да ги охрабриме младите да се гледаат себеси како некој што може да го подобри светот преку СТЕМ со споделување на вашата програма.

 

ЧЕКОР 1: Подгответе се да ги споделите вашите Програмата

 • Takeе трае приближно 30 минути да се заврши образецот за доставување на програмата.
 • Погледнете како ќе изгледа вашата програма на страницата со прегледување на ова програма за примерок.
 • Соберете ги сите потребни информации за вашата програма, вклучително и волонтерски барања; место, материјали и информации за маркетинг; број на учесници; и какви било фотографии или видеа.

ЧЕКОР 2: Како да ја споделите вашата програма? 

 • Кликнете на „Поднесете сега“ копчето подолу.
 • Откако ќе поднесете, ќе добиете е-пошта за потврда дека е примена.

 

ЧЕКОР 3: Што се случува откако ќе ја доставите вашата програма?  

 • Преглед на програма. Координативниот комитет за пред-универзитетско образование (PECC) ќе ја разгледа вашата програма во рок од 15 работни дена. За да дознаете повеќе за рубриката и принципите за дизајн, погледнете го Волонтерско упатство за употреба на порталот СТЕМ.
 • Водич за имплементација. Е добиете е-пошта дека вашата програма е прегледана и ќе биде дел од библиотеката на програми. За да го финализирате процесот, ќе треба да го пополните упатството за имплементација (им дава на другите волонтери повеќе детали за вашата програма и како тие можат да бидат во можност да ја спроведат во нивната заедница). Getе добиете врска до формуларот за пополнување. За да се заврши ова ќе трае околу 30+ минути. 
 • Програмата е објавена на Порталот СТЕМ на волонтери. Откако ќе го доставите вашиот водич за имплементација, ќе добиете последна е-пошта (во рок од 10 работни дена) дека вашата програма е објавена на порталот.
 • Нека знаат сите дека вашата програма е на порталот. Во истата е-пошта, исто така, ќе добиете Лого на волонтерскиот портал СТЕМ (со вграден код) што можете да ги додадете на сите настани (поврзани со вашата програма) што ги објавувате на vTools. Вашиот настан ќе добие назнака за логото на Волонтерот СТЕМ Портал, дозволувајќи им на другите што го гледаат настанот v Алатки и во нашата најава за портали знајте дека вашата програма е на порталот Пред-универзитетски волонтер СТЕМ. 

Најчесто поставувани прашања за волонтерски портал STEM

 • Дали вашиот STEM Outreach е програма или настан?

  Програма:
  A програма, во контекст на порталот, е дефиниран план што ја опишува вашата STEM теренска активност и е дел од библиотеката на портали. Ги вклучува вашата целна публика (и), резиме на активноста, насоки за тоа како сте ја организирале и имплементирале и извештај за вашиот најнов настан. За да ја објавите вашата програма во Програмската библиотека на порталот: СПОДЕЛЕТЕ ЈА ВАШАТА ПРОГРАМА 

настан: An настанот, во контекст на порталот, е вистинската појава или имплементација на вашата програма (или активност). Тоа е кога планирате да ја вклучите вашата публика или не. На пример, вашата програма може да биде „панел за кариера“. Кога е закажано во календарот, тоа е настан за одржување и известување кога ќе биде завршен. За да го објавите претстојниот настан на доводот на настанот на порталот: СПОДЕЛЕТЕ ГО ВАШИОТ НАСТАН

  • Не сите настани ќе бидат поврзани со програма во порталот но наместо тоа може да биде изолиран настан.
  • Можно е програмата да има еден или повеќе настани.
  • На пример, држите студентски хакатон. Хакатонот е програмата. Но, ова го одржувате две последователни саботи. Секој ден од хакатонот се смета за настан за известување.
 • Може ли да поднесам минати програми?
  Да. Препорачуваме програми во последните неколку години.
 • Може ли да ги поставам моите програмски ресурси на друг јазик?
  Да. Ако испратите програмски ресурси на друг јазик. Вашата програма ќе има икона со напомена дека ресурсите се на тој јазик.
 • Како можам да најдам средства за да ја имплементирам мојата идеја за STEM програма?
  Можете да аплицирате за новата програма за волонтерски STEM портал грант.
 • Може ли да поднесам идеја за програма и да добијам повратни информации?
  Да, можете да објавувате идеи во новиот Collabratec Пред-универзитетска матична заедница на IEEE за повратни информации од заедницата.