Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Програма за шампиони на IEEE STEM

Програма за шампиони на IEEE STEM


Програма за шампиони на IEEE STEM

Сега прифаќаме апликации! Краен рок 10 април, 2023 година (11:59 по ET)

 

Дали спроведувате IEEE STEM теренски настани за предуниверзитетски студенти или едукатори во вашата локална заедница во име на IEEE? Дали би сакале да помогнете да се инспирираат други волонтери да се вклучат во СТЕМ? Тогаш, сакаме да слушнеме од вас!

Програмата IEEE STEM Champion беше развиена за да ги препознае волонтерите на IEEE за нивниот придонес во предуниверзитетското STEM образование и да изгради заедница на предуниверзитетски волонтери за теренски IEEE STEM. Програмата престојува под Обидете се со Инженеринг.org и работи во партнерство со Волонтерски портал за матични.

Сите активни членови на IEEE се поканети да поднесете апликација до 10 април 2023 година да се смета за IEEE STEM шампион. Апликациите ќе бидат разгледани и ќе бидат избрани оние кои исполнуваат конкретни критериуми. Апликациите за шампиони ќе се разгледуваат и ќе се избираат дополнителни Шампиони годишно.

Кои се придобивките од изборот за STEM шампион?

 • Признание за вашите придонеси за предуниверзитетско STEM образование
 • Можност да се вклучите во заедница на волонтери за теренски СТЕМ
 • Можност за финансирање на грант
 • Можност за градење свест за регион и оддел за вашата работа
 • Способност да се поддржат метриките за предуниверзитетско образование на IEEE преку споделување на вашите настани и резултати од настани
 • Пристап до ресурсите за теренски STEM специфични за шампионите

Кој е подобен?

Сите активни членови на IEEE кои спроведуваат STEM теренски активности за предуниверзитетските ученици и/или наставници во име на IEEE. Шампионите ќе бидат избрани во сите региони.

Забелешка: Титулата IEEE STEM Champion е ознака дадена на индивидуален IEEE волонтер. Тоа не е позиција на службеник за регион или сектор.

Кои се обврските на IEEE STEM шампион?

Шампионите на IEEE STEM ќе:

 • Спроведете минимум два (2) предуниверзитетски STEM теренски настани помеѓу 1 мај 2023 и 26 април 2024 година. (Ова може да биде лично или виртуелно.)
 • Објавете ги настаните и споделете ги резултатите во платформата IEEE vTools до 26 април 2024 година
 • Придружете се на предуниверзитетската STEM заедница преку вашата членска сметка до 31 мај 2023 година
 • Завршете еден курс за обука за волонтери во рок од 60 дена од започнувањето (започнување лето 2023 година)
 • Промовирајте ги програмите за предуниверзитетско образование на IEEE
 • Помогнете да се изгради предуниверзитетската волонтерска заедница на STEM на IEEE

Кои се критериумите за избор?

Апликациите ќе бидат разгледани користејќи ги следниве критериуми:

 • Изјава за предуниверзитетската STEM теренска работа што ја правевте во име на IEEE.
 • Изјава за тоа како планирате да помогнете да придонесете за заедницата за предуниверзитетско образование на IEEE.
 • Тековно ниво на ангажман во програмите за предуниверзитетско образование на IEEE (т.е. TryEngineering.org, социјални медиуми, Волонтерски STEM портал, STEM Summit).

Кои се актуелните СТЕМ шампиони?

Кој е датумот и временската рамка за поднесување?

 • Апликациите се прифаќаат до 10 април, 2023 година (11:59 по ET)
 • Апликациите беа разгледани кон крајот на април
 • Изборите беа објавени на почетокот на мај

Како да поднесам апликација?

За да се сметате за СТЕМ шампион, ве молиме поднесете апликација најдоцна до 10 април 2023 година (11:59 часот по ET).