Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

IEEE STEM Амбасадорска програма

IEEE STEM Амбасадорска програма

IEEE STEM Амбасадорска програма

Прозорецот на апликацијата е затворен. Благодарност до оние кои се пријавија. Погледнете ја листата на новитети 2022 СТЕМ Амбасадори.

 

Дали спроведувате IEEE STEM теренски настани за предуниверзитетски студенти или едукатори во вашата локална заедница во име на IEEE? Дали би сакале да помогнете да се инспирираат други волонтери да се вклучат во СТЕМ? Тогаш, сакаме да слушнеме од вас!

Програмата IEEE STEM Ambassador беше развиена за да им се оддаде признание на волонтерите на IEEE за нивниот придонес во предуниверзитетското STEM образование и да се изгради заедница на предуниверзитетски IEEE STEM волонтери. Програмата престојува под Обидете се со Инженеринг.org и работи во партнерство со Волонтерски портал за матични.

Сите активни членови на IEEE се поканети да поднесете апликација во април 2023 година да се смета за IEEE STEM амбасадор. Апликациите ќе бидат разгледани и ќе бидат избрани оние кои исполнуваат конкретни критериуми. Апликациите за амбасадори ќе се разгледуваат и годишно ќе се избираат дополнителни амбасадори.

Кои се придобивките од изборот за STEM амбасадор?

 • Признание за вашите придонеси за предуниверзитетско STEM образование
 • Можност да се вклучите во заедница на волонтери за теренски СТЕМ
 • Можности за финансирање
 • Можност за градење свест за регион и оддел за вашата работа
 • Способност да се поддржат метриките за предуниверзитетско образование на IEEE преку споделување на вашите настани и резултати од настани
 • Пристап до СТЕМ ресурси специфични за Амбасадорот

Кој е подобен?

Сите активни членови на IEEE кои спроведуваат STEM теренски активности за предуниверзитетските студенти и/или наставниците во име на IEEE. Амбасадорите ќе бидат избрани во сите региони, без ограничување на избраниот број.

Забелешка: Насловот на IEEE STEM Амбасадор е ознака дадена на индивидуален волонтер IEEE. Тоа не е позиција на службеник во регион или секција.

Кои се обврските на IEEE STEM амбасадор од 2022 година?

Амбасадорите на IEEE STEM ќе:

 • Спроведете минимум два (2) предуниверзитетски STEM теренски настани помеѓу 30 април 2022 и 27 март 2023 година. (Ова може да биде лично или виртуелно.)
 • Објавете ги настаните во платформата IEEE vTools до 27 март 2023 година
 • Споделете ги резултатите од настанот во платформата IEEE vTools до 27 март 2023 година
 • Промовирајте ги програмите за предуниверзитетско образование на IEEE
 • Помогнете да се изгради предуниверзитетската волонтерска заедница на STEM на IEEE

Кои се критериумите за избор?

Апликациите ќе бидат разгледани користејќи ги следниве критериуми:

 • Детали за најмногу 4 СТЕМ настани од предуниверзитет што сте ги спровеле во изминатите 2 години.
 • Изјава за предуниверзитетската STEM теренска работа што ја правевте во име на IEEE.
 • Изјава за тоа како планирате да помогнете да придонесете за заедницата за предуниверзитетско образование на IEEE.

Кои се актуелните СТЕМ амбасадори?

Кој е датумот и временската рамка за поднесување?

 • Прозорецот на апликацијата е затворен. Побарајте нова апликација во април 2023 година.

Како да поднесам апликација?

Прозорецот на апликацијата е затворен. Побарајте нова апликација во април 2023 година