Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Пробајте Инженеринг вторник

ИСТРАЖУВА. Откријте ИНСПИР СПОДЕЛИ

Пробајте Инженеринг вторник

Оваа месечна серија блогови и вебинари содржи техничко друштво на IEEE со поврзани активности за студенти од пред-универзитет. Придружете ни се и помогнете им на студентите да истражуваат, да се вклучат и да се инспирираат за STEM полињата.

Едукаторите, волонтерите и родителите можат да ги наградат учениците за напредокот што го постигнаа користејќи ги обичаите за обичај во вторник! Секоја тема има своја значка што може да им се додели на студентите како што ви одговара. Соберете ги сите!

 

Темата за овој месец е за футуристичкиот свет на автономните возила. Овие возила без возач може да патуваат без потреба нивниот возач секогаш да ...
Темата за овој месец е за новиот и еволутивен свет на 5G. Има многу зуи што кружи околу оваа мобилна мрежа од следната генерација...
Темата овој месец е за важноста на сајбер безбедноста. Сајбер -безбедноста не е само хакирање и заштитни allидови. Некои од наједноставните сајбер ...
Замислете да живеете во куќа која има способност точно да знае кога ви треба струја, и колку ви е потребен во тој момент. А ...
Темата овој месец е на тема Девојки во СТЕМ. Womenените донесоа неверојатни иновации во сите области на STEM. Од познатото истражување на Марија Кири за радиоактивност, ...
Темата овој месец ќе се однесува на светот на сончевата енергија. Сончевата енергија е вид на обновлива енергија. Ова значи дека...
Тема за овој месец е неверојатниот свет на електрични возила. Постојат секакви електрични возила за кои повеќето луѓе не ни помислуваат, како ...
Тема на овој месец е Фотоника! Што е заедничко за светлината, ласерите и оптичките влакна? Фотоника! Без сомнение, фотониката е навистина кул! Од ...
  Експлозија во инженерскиот свет на воздухот и вселената! Воздухопловниот инженеринг е појдовна точка за луѓето кои сакаат да дизајнираат и да градат возила ...
Инаугуративниот број на TryEngineering вторник (број 1: септември 2020 година) е за сите океански инженеринг. Слушнете ја Бренди Армстронг и Хари Вишну од IEEE Oceanic Engineering ...