Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Обидете се со Инженеринг Виртуелни настани во живо

Практичен предизвик за дизајн и центарот на вниманието на инженерот

Обидете се со Инженеринг Виртуелна серија во живо

Виртуелните настани TryEngineering имаат квалитетни пред-универзитетски матични ресурси за едукатори, студенти и волонтери. Новите настани ќе ги споделат a Пробајте Инженеринг вторник - месечен блог кој содржи техничко друштво на IEEE со поврзани активности за студенти од пред-универзитет. Придружете ни се и помогнете им на студентите да истражуваат, да се ангажираат и да се инспирираат за матичните полиња!

Самитот на IEEE STEM за 2022 година е меѓународен настан организиран од IEEE Educational Pre-University Activities виртуелно и бесплатно. Темата на IEEE STEM...
Самитот на IEEE STEM за 2022 година е меѓународен настан организиран од IEEE Educational Pre-University Activities виртуелно и бесплатно. Темата на IEEE STEM...
TryEngineering Tuesday е месечна серија на блогови и вебинари што содржи техничко друштво на IEEE со сродни активности за предуниверзитетските студенти. Придружете ни се овој месец...
Самитот на IEEE STEM за 2022 година е меѓународен настан организиран од IEEE Educational Pre-University Activities виртуелно и бесплатно. Темата на IEEE STEM...
Придружете се на живиот вебинар TryEngineering вторник за Utility of the Future, 15 ноември 2022 година во 12:00 часот по EST. Регистрирај се сега! Се случува модернизација на електроенергетскиот систем и...
Придружете се на живиот вебинар TryEngineering вторник за WiFi и IEEE 802.11 Standard, 18 октомври 2022 година во 12:00 часот EDT и уживајте во учењето за еволуцијата...
Исто како што другите иновации како што се интернетот, паметните телефони и социјалните медиуми станаа вообичаени, така и Metaverse бара да биде...
Дали знаевте дека инженерите играат голема улога во многу медицински достигнувања? Размислете за протетика, ултразвук - дури и протези! Ајде да научиме за биомедицинско инженерство и...
Замислете ако сè што ни требаа беа две АА батерии за напојување на целиот свет? Па, тоа би било лесно, но светот бара поголема ...
Дали знаевте дека е можно виртуелно да се транспортирате до кое било место во рок од неколку секунди? Наместо да дознаете за Статуата на слободата од вашиот кауч,...
Дали уживате во играњето онлајн игри како Fortnite или повеќе сакате да се движите низ апликации како Instagram? Иако и двајцата се различни, тие беа ...
Зарем не е лудо да размислуваме како има глас во нашиот телефон кој е способен да нарача пица? Колку само имаме...
Можете ли да замислите ако никогаш не треба да возите сами? Автомобил доволно паметен да вози сам без ваша помош. Во возбудливиот свет на...
Зарем не е лудо да размислуваме колку е поврзан светот преку нашите уреди? Како е можно да испраќате и примате пораки во рок од неколку секунди? Тоа е се...
Можете ли да замислите дали сите на интернет имаат пристап до сите ваши информации? За среќа, имаме сајбер безбедност да не заштити. Тоа е толку важно ...
Можете ли да замислите ако вашата куќа знае точно што ви треба во секој момент? Куќа која е доволно паметна да контролира колку електрична енергија се испушта...
Жените донесоа неверојатни иновации во сите области на STEM и оставија свој белег во историјата на неверојатни начини. Сепак, девојките во СТЕМ остануваат ...
Дали знаевте дека сончевата енергија е најзастапениот извор на енергија на оваа планета? Сончевата енергија станува подостапна за потрошувачите и...