Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Ресурси за наставници

Колекција на ресурси за наставниците да ги охрабрат учениците да го истражуваат СТЕМ.

Темата овој месец ќе биде за важноста на складирањето енергија. Енергијата била и ќе продолжи да биде движечка сила...
AR, што значи зголемена реалност, и VR, што значи виртуелна реалност, без сомнение се технологиите на иднината кои стануваат ...
Дали сте наставник кој сака да научи нови дигитални вештини што можете да ги користите во вашата училница? Бесплатни онлајн лекции по компјутерски науки на Фондацијата Инфосис,...
Тема на овој месец е Кодирање! Нема сомнение во тоа, кодирањето е кул. Сите, од рок starsвезди до НБА играчи учат да кодираат. Ние ...
Темата за овој месец е Вештачка интелигенција (ВИ). Ако некогаш сте се обиделе да нарачате пица преку Alexa, или сте побарале од Siri да ја смени песната,...
Темата за овој месец е за футуристичкиот свет на автономните возила. Овие возила без возач може да патуваат без потреба нивниот возач секогаш да ...
1 2 3 ... 32