Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

НАСТАВНИЦИ

Курирани креативни ресурси

Инженерски ресурси за наставници од сите нивоа

Наставата по инженерство на вашите студенти може да биде лесна и забавна, дури и ако самите немате инженерска позадина! Дозволете IEEE TryEngineering да ви помогне да додадете инженерски концепти во вашата програма. Нашата база на податоци за ресурси е разгледана, со планови за лекции и стратегии направени од наставници како вас.

Наставни планови, активности и истакнати инженери

 Практичната активност TryEngineering Како комуницираат мобилните телефони? Во активноста учениците на практичен начин емулираат како информациите се пренесуваат во безжичните комуникации. Да направиш...
Партнерска лекција од фототерапија/биомедицинско инженерство по инженерство утре: денешните студенти, утрешните инженери. Националната програма на Engineering Tomorrow нуди широк спектар на виртуелни лаборатории (кои симулираат проекти од реалниот свет) развиени...
Партнерска лекција за мостови по инженерство утре: денешните студенти, утрешните инженери. Националната програма на Engineering Tomorrow нуди широк спектар на виртуелни лаборатории (кои симулираат проекти од реалниот свет) развиени и...
Направете сијалица со лекција спонзорирана со батерии од IEEE REACH. IEEE REACH нуди едношалтерски систем со бесплатни ресурси кои ја оживуваат историјата ...
Лекција спонзорирана за светлосна скулптура од KEYSIGHT Technologies Овој предизвик ги охрабрува студентите да ја ангажираат својата креативна страна да дизајнираат светла скулптура која ја изразува личноста на...
Комплексноста - едноставно е Оваа лекција им овозможува на студентите да научат за сложеноста преку илустративни игри, активности за тимска работа и задачи за дизајн. Студентите ќе стекнат интуитивно разбирање ...
1 2 3 ... 23

Профили и најчесто поставувани прашања