Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: Womenените во СТЕМ

Апликант за цел: Пред-универзитет TxGCP поврзува непрофитни, училишта К-12, високообразовни институции, компании, организации и поединци низ државата Тексас посветени на информирање и мотивирање на девојчињата ...
Womenените направија голем напредок во науката, технологијата, инженерството и математиката (СТЕМ) со децении. Според Бирото за попис на САД, тие сочинувале 8%...
Дали сте подготвени да ги скршите предрасудите што ги повредуваат жените и девојките? Денес, Меѓународниот ден на жената (IWD), е време кога светот треба да го прослави...
Според податоците на Обединетите нации, помалку од 30% од научните истражувачи ширум светот се жени. Студиите покажаа дека жените се обесхрабрени од или стануваат помалку ...
1 2 3 4