Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: Womenените во СТЕМ

Womenените придонеле многу во науката, технологијата, инженерството и математиката (СТЕМ), но само околу 33% од истражувачите. И покрај предизвиците што ги ...
Апликант за цел: Пред-универзитетски членови на CAGIS, на возраст од 7-16 години, редовно се среќаваат за да истражуваат наука, технологија, инженеринг и математика (СТЕМ) со жени и мажи кои избрале кариера во ...
Апликант за цел: Пред-универзитетски членови на CAGIS, на возраст од 7-16 години, редовно се среќаваат за да истражуваат наука, технологија, инженеринг и математика (СТЕМ) со жени и мажи кои избрале кариера во ...
Апликант за целите: Додипломски и додипломски студии Womenените по наука и инженерство на Универзитетот Карлтон (CU-WISE) е група на ентузијастички студенти на додипломски и постдипломски студии кои ги охрабруваат и поддржуваат жените ...
Инспиративни жени во СТЕМ филмовите Не е тајна дека во областите на СТЕМ, особено во кариерите во инженерството, доминираат мажи. Како што светот се развива, се надеваме дека различноста...
Време е да славиме жени инженери низ целиот свет! 23 јуни, е Меѓународен ден на жените во инженерството (# IWED20). Сега во својата седма година, ...
1 2 3 4