Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: технологија

Цел на апликантот: Интегриран дизајн на додипломски студии го менува начинот на дизајнирање, изградба и управување со зградите; различни професионалци секој носи важен елемент на масата што ...
Бидете микроскоп за сондата за скенирање Оваа лекција истражува како овие микроскопи ја мерат површината на материјалите на нано ниво. Студентите работат во тимови за да научат ...
Основана во 1891 година, UC Berkeley Extension е гранка за континуирано образование на Универзитетот во Калифорнија, Беркли. Денес, Extension нуди повеќе од 2,000 курсеви секоја година, заедно со ...
Апликант за цел: Пред-универзитет, додипломски студии Учењето за технологијата е многу полесно кога се забавувате - а пукањето во цели е забавно! Со овој забавен парк во стилот ...
Апликант за цел: Пред-универзитет КОСМОС е интензивна четиринеделна програма за летни резиденции за студенти кои покажаа способност за академска и професионална кариера во науката, технологијата, ...
Фрлете го својот глас Оваа лекција се фокусира на тоа како технологијата и инженерството можат да влијаат врз општеството и како инженерството со текот на времето влијаело врз изборите. Студентите дизајнираат ...
1 2 3 ... 7