Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: Ресурси за наставници

Многу јавни училишта во САД немаат пристап до извори на компјутерски науки, но тоа е нешто што технолошкиот гигант Амазон се надева дека ќе го промени. Бесплатниот Amazon ...
За прв пат, пандемијата КОВИД-19 принудува илјадници наставници по наука да предаваат од дома. Не е изненадувачки што експериментите со далечински науки претставуваат неколку големи ...
Ајде проверете ги овие ресурси за наставници од сите страни на Google дизајнирани да им помогнат на наставниците да ги пронајдат вистинските алатки за своите ученици да научат за ...
Оваа есен, поради пандемијата „Ковид-19“, наставниците и учениците ширум светот ќе треба да се прилагодат на училниците преку Интернет. За наставниците со помлади ученици, ...
Индиската влада разви бесплатни програми за е-учење за да го направи образованието подостапно за учениците од загрозените заедници за време на пандемијата COVID-19, според ...
Бидејќи пандемијата се протега на пролет и се повеќе вакцинираат наставници, многу училишни области повторно се отворија, давајќи им можност на учениците да се вратат во ...