Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: Ресурси за наставници

Мини возила дизајнирани од студенти, зумираа околу тркачки патеки и се искачија на рампи на Универзитетот Кетеринг за време на 14. годишен предизвик за иновативен дизајн на возила овој месец. Студентските тимови ...
Барате некои кул, лесни научни експерименти што треба да ги направите со вашите студенти оваа есен? Ненси Булард, наставник по природни науки во основното училиште Хантингтаун Фармс во ...
Наставници, ајде да разговараме за тоа како да ги вклучите STEM активностите во вашата училница за претстојната учебна 2022-2023 година! Подолу се дадени три активности во училницата кои вклучуваат ...
крај-училишна-година-со-матични-активности
Сакате да ја завршите учебната година со забавни STEM активности за вашите ученици? Подолу е резиме на три лесни активности кои ги учат и двете...
Барате забавни и корисни ресурси за да им помогнете на вашите студенти да научат математика? Journalурналот неодамна објави нова листа на бесплатни ресурси за да им помогне на ...
Дали сте наставник кој сака да научи нови дигитални вештини што можете да ги користите во вашата училница? Бесплатни онлајн лекции по компјутерски науки на Фондацијата Инфосис,...