Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: Матични за добро

Ако можете да измислите нешто што ќе го направи вашето соседство, град или училиште подобро, што би било тоа? Средношколски инженерски тимови во Обединетите ...
На неодамнешниот настан за роботика во Небраска во јули, мали роботи се качуваа, скршнуваа, зборуваа и пееја. Иако овие „ровери -ботови“ беа единствени, тие имаа една ...
Според Законот за Американци со посебни потреби, јавните страници во Соединетите Држави мора да бидат достапни за лицата со посебни потреби. Но, постојат во јавна сопственост историски ...
Група со големо срце средношколци во Род Ајленд им помага на децата со посебни потреби да забрзаат. Како дел од „Go Baby Go“, програма која обезбедува изменета, возење...
Заглавена во својата спална соба за време на пандемијата, 16-годишната студентка од Пенсилванија, Неха Шукла измисли уред што им помага на луѓето да избегнуваат фаќање и ширење на СОВИД-19. Наречен „Шест ...
Кога постарите луѓе страдаат паѓаат сами дома или во домови за стари лица, може да помине многу време пред некој да ги најде. Тоа наскоро може да ...