Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: Активности на СТЕМ

Барате некои кул, лесни научни експерименти што треба да ги направите со вашите студенти оваа есен? Ненси Булард, наставник по природни науки во основното училиште Хантингтаун Фармс во ...
Апликант за целта: Пред-универзитет Серијата предавања во Едисон е интерактивно искуство со учење СТЕМ кое ги ангажира учениците од средните и средните училишта со забавната страна на електричните ...
Цел на апликантот: Дипломиран Дивизијата за инженерско образование и центри (ЕЕЗ) на Дирекцијата за инженерство нуди бројни можности за дипломирани студенти, вклучувајќи истражувачки искуства, стипендии,
Цел на апликантот: Додипломски студии Одделот за инженерско образование и центри (ЕЕЗ) на Дирекцијата за инженерство нуди бројни инженерски можности за студенти на додипломски студии, вклучувајќи проекти, истражувачки ...
Среда, 25 Регистрацијата е отворена за натпреварот Future City 2018-2018! Ова е национален натпревар за средношколци да замислуваат, истражуваат, дизајнираат ...
научно-фантастика-супер-херои
Дали вашите студенти сакаат научна фантастика, Star Wars, Star Trek и супер херои? Натерајте ги да ги сакаат и науката, технологијата, инженерството и математиката (STEM) со...