Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: Соларната

Апликант за целта: Додипломски студии Американскиот соларен предизвик (ASC) е натпревар за дизајнирање, изградба и тркање автомобили со соларен погон на крос-кантри настан. АСЦ се обидува да ...
Апликант на целта: Шампионатот на соларни возила ISIE-Electric е најголемото првенство во Сонцето во Азија. Тоа е конкуренција за дизајнирање и фабрикување на едно возило со седиште кое се управува ...
Сонцето е извор на енергија број еден на Земјата. Благодарение на сонцето, имаме сезони, растенија и дрвја, времето, океанските струи и климата. Поради ...
Апликант за целта: Пред-универзитет Натпреварот за автомобили јуниорски соларен спринт (ЈСС) е училница, практична образовна програма за ученици од 6, 7 и 8 одделение. Студентски екипи аплицираат ...
Пред околу 4.5 милијарди години, огромен облак од гас и прашина познат како „соларна маглина“ го роди нашиот сончев систем. На ...
Апликант за целта: Пред-универзитет Предизвикот за соларен автомобил е основан во 1993 година за да им помогне на студентите да ги мотивираат науката и инженерството и да ја зголеми свеста за алтернативната енергија. На ...