Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: Роботи

Во Египет, вирусот COVID-19 е против медицинска сестра која не може да ја зарази: робот по име Цира-03. Бидејќи северноафриканската нација е во фрлање ...
Апликант за целта: Пред-универзитет / универзитет BattleBots IQ (BBIQ) е едукативна програма креирана од продуцентите на многу успешната телевизиска серија BattleBots (во која домашно, далечинско контролирано ...
На неодамнешниот настан за роботика во Небраска во јули, мали роботи се качуваа, скршнуваа, зборуваа и пееја. Иако овие „ровери -ботови“ беа единствени, тие имаа една ...
Апликант за цел: Пред-универзитетски BotsIQ е едукативна програма креирана од продуцентите на многу успешната телевизиска серија BattleBots во која домашните далечински управувани роботи се соочуваат со ...
Група на деца кои градат роботски конструктор
Роботите го заземаат светот, но не е толку страшно како што изгледаат филмовите. Светот на роботиката постојано се развива и станува ...
Во Западна Африка, каде болничките ресурси се ограничени, група студенти по инженерство од Ecole Superieure Polytechnique во Дакар го користат своето техничко знаење како да ...