Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: Карактеристики на материјалите

Лекцијата се фокусира на тоа како кануите, кои рачно се правеле со векови, биле погодени од инженеринг материјали и производствени процеси со текот на годините. Студентските тимови дизајнираат и градат ...
Лекцијата се фокусира на тоа како пластиката од сите видови е инженерирана во секојдневните производи во текот на минатиот век, со акцент на изборот на материјали и инженерството.
Покажете како разликите во дизајнот на производот можат да влијаат на успехот на финалниот производ - во овој случај торба за држење бонбони. Студентите работат во парови за да оценат, дизајнираат и ...
Лекцијата се фокусира на тоа како инженерите треба да дизајнираат објекти за да ги задоволат потребите на корисниците, истовремено разгледувајќи ги ограничувањата на материјалите и импликациите на трошоците.
Лекцијата се фокусира на тоа како материјалите се однесуваат поинаку како што се зголемува нивната површина. Студентите учат за нанотехнологијата и како инженерите можат да ги искористат разликите во тоа како се однесуваат материјалите кога се мали до ...
Демонстрирање на концептот за спроведување или изолација на електрична енергија. Белешка: Овој план за лекции е дизајниран само за употреба во училница, со надзор на наставник запознат со електрични и електронски концепти.