Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: Физика

Оваа лекција понатаму развива принципи на лебдење и тонење кај младите ученици. Тоа им овозможува на децата да истражуваат како чамците и бродовите го користат принципот на поместување и пловење за да останат ...
Играта со топол воздух балон ви овозможува да ја контролирате надморската височина на балонот преку загревање на балонот или ослободување на воздухот од клиновите на воздухот. Hotешка ...
Оваа лекција развива принципи за влијанието на сончевата светлина врз површината на Земјата. Студентите ќе ги истражуваат ефектите на локацијата на сонцето врз формирањето на сенки, и дизајнот и ...
Nico & Nor Coconut Star е апликација за физичка основа iOS дизајнирана за рано ученици. Студентите започнуваат со чизма која се лула како нишало и мора да ...
Играјте со еден или два нишалки и откријте кои фактори влијаат на неговиот замав. Однесете го вашиот експеримент на Месечината и утврдете ја вредноста на гравитацијата ...
Лекцијата се фокусира на тоа како се користеле нишалките за мерење на времето и како функционираат механичките механизми со часовникот со нишалото. Студентите работат во тимови за да развијат нишало од секојдневни предмети ...