Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: НАСА

Инженерирајте свој сателит со избирање на која наука ќе се користи за проучување, а потоа да одлучите кои бранови должини, инструментите и оптиката ќе ви помогнат ...
На 20 јули 1969 година, Нил Амстронг прогласи „Тоа е еден мал чекор за човекот, еден огромен скок за човештвото“. Скоро 50 години подоцна, историјата на IEEE ...
Денес, 24 февруари, е Денот на Воведување на девојка во инженерството (24 февруари) – совршена можност да ги запознаете девојките со вселенското инженерство. Со планирањето на НАСА...
Оваа недела – Националната недела на инженерите (20-26 февруари) – е недела за одбележување на професијата инженеринг. Тоа е одлична можност за едукаторите да...
Како успешно стигна вселенската мисија Аполо до Месечината? Како е да живеат астронаутите во вселената? Што би ...
Без разлика дали вашето училиште ќе ги пречека учениците назад во кампусот во претстојната учебна година или вие се подготвувате за далечински настава, Канцеларијата за образование при ...