Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: Математика

Канадскиот натпревар по математика во кенгур (CMKC) е организација волонтерска, непрофитна, чија цел е ширење на радоста на математиката. Корпорацијата ЦМКЦ ја управуваат ...
Помогнете им на Jackеки, Мет и Инез да користат математика и наука за да го заштитат дигиталниот универзум од злото. Не грижи се: Cyberchase има многу интерактивни математички игри, ...
Апликант за цел: Пред-универзитет Летниот научен камп ExxonMobil Bernard Harris (EMBHSSC) е двонеделни резиденцијални кампови хостирани на колеџи и универзитети низ целата нација. Во...
Барате забавни и корисни ресурси за да им помогнете на вашите студенти да научат математика? Journalурналот неодамна објави нова листа на бесплатни ресурси за да им помогне на ...
Апликант за целта: Пред-универзитет Headstart е добро воспоставена програма за образование чија цел е да ги охрабри студентите заинтересирани за математика или наука да размислуваат за инженерски и технолошки кариери. Тоа ...
Дали сакате вашите ученици да се заљубат во математиката? Бесплатна нова серија вебинари е дизајнирана да им помогне на наставниците да разберат како да поттикнат...