Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: Светлина и топлина

Око на оптика Целта на оваа лекција е да им обезбеди на студентите отворена можност да истражуваат и да работат со материјали, да прават и споделуваат ...
Инфрацрвени истражувања Оваа лекција се фокусира на тоа како инфрацрвената технологија ја користат инженери кои создаваат опрема и системи за различни индустрии. Екипи на студенти истражуваат ...
Ако мислите дека светлината е лесно да се види, размислете повторно! Универзумот е исполнет со светлина, а поголемиот дел од него е невидлив за нас. Светлината е ...
Слика 1. Ласерското сечење ги прави елегантните и сложени модни дизајни лесни и убави. Извор: Solarbotics / CC BY 2.0 понеделник, 15 октомври 2018 година Со можност за создавање сложена ...
меѓународен ден на светлината-2022 година
Време е да ја прославиме светлината! На Меѓународниот ден на светлината, ја славиме улогата што ја игра светлината во науката, културата и уметноста, образованието и одржливиот...
Направете сијалица со лекција спонзорирана со батерии од IEEE REACH. IEEE REACH нуди едношалтерски систем со бесплатни ресурси кои ја оживуваат историјата ...