Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: Девојки во STEM

Womenените придонеле многу во науката, технологијата, инженерството и математиката (СТЕМ), но само околу 33% од истражувачите. И покрај предизвиците што ги ...
Тим за роботика на сите девојки спасува животи и инспирира промени во Авганистан. Тимот, составен од пет средношколци, разви прототип за ниска цена ...
На светот му требаат повеќе девојки во науката, технологијата, инженерството и математиката (СТЕМ), но има малку СТЕМ заедници што ги поддржуваат. Затоа 16-годишниот ...
19-годишна девојка од Белгија наскоро може да стане најмладата жена што самостојно летала низ целиот свет. Зара Радерфорд полета во август во мала ултралесна ...
На младите девојки им се потребни силни, женски модели на СТЕМ, за да гледаат и да се стремат да бидат. Еден начин да ги научите науката, технологијата, инженерството и математиката ...
Како можат учениците сами да учат? Каде можат да одат возачите кога им се расипуваат возилата? Како може да научите сложени предмети кои не се во ...
1 2 3 ... 7