Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: образование

Според Извештајот за трендовите 100Kin10, 2019 година е голема година за образованието СТЕМ. Овие пет трендови се меѓу оние што ги дефинираат СТЕМ и образованието овој ...
Не е секогаш лесно да се натераат луѓе од различна возрасна група да гледаат око око, и тоа особено важи за децата и постарите лица ....
Група на деца кои градат роботски конструктор
Роботите го заземаат светот, но не е толку страшно како што изгледаат филмовите. Светот на роботиката постојано се развива и станува ...
Во постојано менувачки, сè покомплексен свет, поважно е од кога било дека младите на нашата нација се подготвени да донесат знаење и вештини за решавање на проблемите, ...
 Идеално, сите наставници сакаат нивната средина во училницата да биде онаа каде што сите ученици се мотивирани, со тоа учениците се ангажираат и можат да стават ...
Digital Wish верува дека секое дете заслужува образование богато со технологија што ќе им ги обезбеди потребните вештини за да се истакнат во глобалната економија. Дигитални ...