Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: Разновидност во СТЕМ

Поттикнувањето на СТЕМ образованието и свеста е клучен фактор во социјалниот и економскиот развој. Промовирање на едукација за науки им користи на цели заедници, создавајќи повеќе можности за работа, ширејќи ...
Actua е национална добротворна организација која ги подготвува младите, на возраст од 6-26 години, да бидат иноватори и лидери, ангажирајќи ги во возбудливи и достапни СТЕМ искуства ...
Една од најситните земји во Африка, Руанда, ги инспирира нациите низ целиот континент да го поттикнуваат женското СТЕМ претприемништво. Оваа година Руанда беше единствената земја ...
Пензионираната професионална basketballвезда на кошарката Карим Абдул-abабар пука за да привлече повеќе црни и латино деца во наука, технологија, инженерство и математика (матични). Непрофитната фондација Skyhook на Абдул-barабар ...
Како можат учениците сами да учат? Каде можат да одат возачите кога им се расипуваат возилата? Како може да научите сложени предмети кои не се во ...
Низ цела САД, девојките извидници заработуваат значки во науката, технологијата, инженерството и математиката (матични). На пример, во Мичиген, девојките извидници одржуваа ...