Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: податоци науката

Помогнете на Смитсонвил и другите градови да предвидат и да се подготват за природни катастрофи. http: // Играјте ја играта  
Лекцијата се фокусира на тоа како нанотехнологијата има влијание врз нашето општество и како инженерите научиле да го истражуваат светот на нано скала. Студентите учествуваат во практични активности за да разберат точно како ...
Лекцијата се фокусира на истражување како развојот на глобалните системи за позиционирање направи револуција и во одбраната и во инженерството на производи за широка потрошувачка. Студентите работат во тимови за да ја разберат технологијата зад ГПС, истражуваат ...
Лекцијата се фокусира на воведување на основниот проблем на „сортирање низа“ на студенти од пред-универзитет.
Поврзете се со законот на Ом Овој план за час го покажува Законот на Ом (E = I x R). Студентите користат дигитални мултиметри за да соберат податоци што се зацртани ...
Обиди се со Бинарни! Оваа лекција се фокусира на тоа како функционираат бинарните кодови и бинарните апликации за компјутерски инженери. Студентите завршуваат активност за да научат како да ...