Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: Кодирање

Апликант за целта: Пред-универзитетскиот државен универзитет во Аризона (ASU) нуди неколку летни програми дизајнирани да развијат вештини за градење тим, да им обезбедат на учесниците можност да комуницираат со тековниот факултет, ...
Регистрирајте се за бесплатната, серија во живо предводена од инструктори од Boolean Girl: Full STEM напред. Децата учат да кодираат, градат, измислуваат и анимираат. Секоја епизода е соодветно поставена за возраста од 8 години ...
Апликант за цел: Пред-универзитетски експеримент, научете, нескопосник и замислете додека стекнувате нови пријатели додека ги проширувате своите знаења во концептите за инженерство и компјутерски науки и технологија На Код ...
CodeWizardsHQ е водечко училиште за кодирање преку Интернет за деца и тинејџери на возраст од 8-18 години. Нивната мисија е да ги подготват студентите за успех во дигиталниот свет ...
Дали вашите студенти сакаат музика, кодирање и прашања за социјална правда? Запишете ги на натпреварот „Твојот глас е моќ“! Бесплатните K-12 STEM натпреварувачки предизвици...
Дали вашите студенти сакаат кодирање, историја и решавање на мистерии? Проверете го овој нов, бесплатен Hour of Code од Minecraft Education Edition. Наречена „Timecraft“, лекцијата...