Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: Климатските промени

Лекцијата се фокусира на тоа како пластиката од сите видови е инженерирана во секојдневните производи во текот на минатиот век, со акцент на изборот на материјали и инженерството.
Лекцијата се фокусира на тоа како инженерите и другите развиле и го подобриле производството на рециклирана хартија. Студентите работат во тимови за рециклирање и производство на сопствена рециклирана хартија додека учат ...
Климатските промени се однесуваат на долгорочни промени во температурите и временските обрасци. Овие промени можеби се природни, но од 1800-тите, човечките активности се ...
Инженерите за животна средина имаат директно влијание врз здравјето на земјата и се занимаваат со локални и светски еколошки прашања.
Бесплатна софтверска програма им помага на средношколците да научат с about за молекулите. Софтверот, IQmol, ја моделира тродимензионалната структура на молекулите. Ова им овозможува на студентите ...
Лекцијата се фокусира на дизајнот на сончевиот панел и неговата примена во стандардниот калкулатор. Истражува како работат соларни панели и калкулатори и истражува едноставни кола со употреба на соларна енергија.
1 2 3 ... 5