Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: биомедицински инженеринг

Пандемијата COVID-19 создаде огромна побарувачка за вентилатори во болниците ширум светот. Но, во многу земји, особено оние кои се сиромашни, болниците ...
медицинско-слики
Дали сте заинтересирани за кариера каде што ќе можете да се развивате или да работите со технологија која го подобрува здравјето и спасува животи? Потоа биомедицински инженеринг и ...
Апликант за цел: Пред-универзитетски камп за множење на вашите опции (MYO) на Универзитетот во Акрон е еднонеделен летен дневен камп за девојчиња кои влегуваат во седмиот и ...
Од био-физиката до нано-технологијата Мерцедес Корнелиус (физичар) и Лиза Гоел (инженер за биомедицина) истражуваат во иднината на сè, од медицина до облека. За да се исполнат повеќе ...
Од био-физиката до нано-технологијата Мерцедес Корнелиус (физичар) и Лиза Гоел (инженер за биомедицина) истражуваат во иднината на сè, од медицина до облека. За да се исполнат повеќе ...
Партнерска лекција од фототерапија/биомедицинско инженерство по инженерство утре: денешните студенти, утрешните инженери. Националната програма на Engineering Tomorrow нуди широк спектар на виртуелни лаборатории (кои симулираат проекти од реалниот свет) развиени...