Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Совпаѓање на содржината: Воздухопловна

19-годишна девојка од Белгија наскоро може да стане најмладата жена што самостојно летала низ целиот свет. Зара Радерфорд полета во август во мала ултралесна ...
Дали некогаш сте виделе трепкачка светлина што полека се движи низ ноќното небо? Не, тоа не беше starвезда - тоа беше сателит! Сателит ...
Започнете ги вашите студенти до Месечината овој септември со бесплатната „Изградба за лансирање: Серија за истражување на пареа“. Нова дигитална програма за интерактивно учење од ...
Што е Национална недела на воздухопловството? Националната недела на воздухопловството се протега во втората недела од септември. Лансирана од асоцијацијата на воздушни индустрии во 2010 година, Националната недела на воздухопловството е ...
Womenените експлодираат во вселената од 1963 година - година кога руската астронаутка Валентина Владимировна Терешкова стана првата и единствена жена што направила ...
Денеска е Национален ден на воздухопловството, ден на национално набудување во Соединетите држави што го слави пронаоѓањето на воздухопловството. Денот се одбележа ...