Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Запознајте инженер

СРЕДБА ИНGЕНЕР

Бидете инспирирани од професионалци и студенти кои направиле големи влијанија.

Како е да се работи како компјутерски инженер? Дали насоката електротехника е потешка од другите области? Проверете ги овие профили на лица кои студираат и работат во различни области и откријте како е да се биде инженер.

Истражете девојки на Нерд

Nerd девојка нација ја слави индивидуалноста, различноста и страста. Тоа ги охрабрува и инспирира девојчињата, преку медиумите, да го променат светот околу нив со тоа што ќе се занимаваат со кариера во наука, технологија, инженерство, уметност и математика (АВИОН). Nerd Girls е основана од д-р Карен Панета, професор и декан на Универзитетот Тафтс и соработник на IEEE, за да ги зајакне женските студенти по инженерство и да ги оспори стереотипите и митовите за жените во оваа професија. Запознајте неколку неверојатни жени инженери кои ќе ве инспирираат.

Профили во областа на инженерството

Професорот Стивен Мејкл е професор по физика на медицинска слика на Универзитетот во Сиднеј, раководител на одделот за физика на слики во истражувањето на мозокот и умот...
Професорот Дејл Бејли е професор по медицинска физика на Универзитетот во Сиднеј, главен медицински физичар во болницата Ројал Норт Шор и директор на...
Професорот Хауард Вајсман е теоретски квантен физичар, познат по својата работа за контрола на квантната повратна информација, квантни мерења, квантни информации и други фундаментални прашања во...
Професорот Дејвид Таунсенд работел како физичар на честички во ЦЕРН, пред да стане медицински физичар. Тој беше клучен во развојот на првата позитронска емисиона томографија...
Професорот Стјуарт Бушонг е професор и шеф на одделот за радиолошка физика на Медицинскиот колеџ Бејлор во Хјустон Тексас од 1976 година. Тој е ...
1 2 3 ... 11