Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

СТУДЕНТИ

Инспирирајте се од инженерство

Истражете го инженерството со игри, активности и повеќе

Што имаат заедничко ниво авионите, Fortnite и вашиот туш? Сите тие беа развиени со помош на инженери!

Практично, секоја практичност во нашите секојдневни животи е овозможена преку инженерство. Инженерите го подобруваат и го подобруваат нашиот свет - и може и ти.

Истражете ги инженерството, иако нашите игри и активности, или прочитајте за различни инженерски полиња. Можете исто така да прочитате интервјуа со инженери и да најдете универзитет близу вас што нуди програми што одговараат на вашите интереси.

игри

Phet Simulation: Sound Waves Со оваа симулација студентот може да научи како различни звуци се моделираат, опишуваат и произведуваат со дизајнирање начини за одредување на брзината, фреквенцијата,...
Инженерството е област која се фокусира на создавање и користење на научни и технолошки решенија за проблеми, како што се машини, програми или структури. Тоа е клучно за ...
Генијалната апликација за производство на роботи на Tinybop, Фабриката за роботи, им овозможува на младите научници да создаваат, тестираат и собираат роботи на нивните мобилни уреди. Од градење егзоскелети до додавање на разни ...
Hopscotch е бесплатна апликација за кодирање со влечење и пуштање која им помага на децата да научат кодирање. Hopscotch обезбедува учење за скеле за кодирање. Оваа апликација ги овластува студентите да ...
Tappity е одлична апликација која е како да имате совршен наставник по природни науки за децата цело време. Апликацијата вклучува 200+ научни ...
Swift Playgrounds (за iPad) започнува како игра загатка каде што играчите треба да сфатат како да внесат и тестираат код додека не најдат ...
1 2 3 ... 10

Инженерски полиња

Компјутерските инженери истражуваат, дизајнираат, развиваат, тестираат и го надгледуваат производството и инсталирањето на компјутерски хардвер, вклучувајќи компјутерски чипови, кола, компјутерски системи и поврзана опрема како што се тастатури, рутери и ...
Компјутерите и информатичката технологија сега се интегрирани во речиси секој аспект од модерниот живот.
Рударските и геолошките инженери, вклучително и инженерите за безбедност на рударството, пронаоѓаат, извлекуваат и подготвуваат јаглен, метали и минерали кои се користат од производствените индустрии и комуналните претпријатија.
Нуклеарните инженери истражуваат и развиваат процеси, инструменти и системи што се користат за да се добијат придобивки од нуклеарната енергија и зрачењето.
Океанските инженери ја проучуваат светската океанска средина и го применуваат своето знаење од инженерството за да ги анализираат неговите ефекти врз садовите и конструкциите.
Компјутерските научници се навистина дизајнери, креатори и пронаоѓачи на новата технологија!
1 2 3 ... 5

Запознајте инженер

Сајеер Фазил
Сајеер Фазил
„Погледнете наоколу и видете со какви проблеми се соочува вашето општество; Размислете како образованието и технологијата можат да помогнат во решавањето на ваквите проблеми. Технологијата е највредна кога ...
Погледнете повеќе одлични инженери
Како инженерите прават разлика во нивните заедници? Во светот?
Размислете за светот околу вас: авиони, автомобили, електрична енергија, мобилни телефони, лекови… дури и шише вода - сè што е направено од човекот е дизајнирано од ...
Погледнете почесто поставувани прашања
Над 3600 универзитети во 89 земји
TryEngineering ви овозможува да пребарувате за акредитирани инженерски програми за дипломирање низ целиот свет. Пребарување по земја, држава / територија, град, област на степени или име на универзитет. Ако не знаете од каде да започнете, Увид од експерти ќе ви помогнеме заедно.
Најди универзитет
 
и / или