Апликант за цел: Пред-универзитет


Сончевиот автомобилски предизвик е основан во 1993 година за да помогне да се мотивираат студентите во науката и инженерството и да се зголеми алтернативната енергетска свест. Предизвикот, дел од Академијата за соларна школа Винстон, учи на средношколци ширум светот како да градат соларни автомобили што можат да се патуваат на патот.

Програмата за сончево образование Винстон обезбедува безбедна средина за тимовите да ги прикажуваат своите соларни автомобили. На парни години, ја споделуваме забавата на светски познатиот Тексас Мотор Спидвеј; на непарни години, тимовите возат крос-кантри за да ги споделат своите проекти со милиони луѓе.

Дознајте повеќе за предизвикот со соларен автомобил