Темата овој месец е за важноста на сајбер безбедноста. Сајбер -безбедноста не е само хакирање и заштитни allидови. Некои од наједноставните Сајбер -безбедност е да ги чувате вашите сопствени информации безбедни. Во денешно време, каде што секој го користи интернетот за секојдневниот живот, Сајбер -безбедноста стана с and поважна. 

Важно е учениците да научат да се заштитат на Интернет. Работите како заштита на вашите приватни информации и лозинки е она што го прави Сајбер -безбедноста. Затоа дојдете и придружете се на IEEE Computer Society и откријте с about за тоа како да останете безбедни преку Интернет и да се заштитите од сите форми на сајбер напади.

 • Погледај го Вебинар за обиди за инженерство за вторник за сајбер безбедност со волонтер IEEE Computer Society и експерт за сајбер безбедност, Конгмиао Ли. 
 • Забавувајте се и научете с all за Cyber ​​Security од оваа забавна и лесна за разбирање PowerPoint создадена од CISA (Агенција за сајбер безбедност и инфраструктура за безбедност)
 • Научете што е сајбер напад и како да го спречите користејќи едноставни сајбер безбедност со Simplilearn.
 • Дали некогаш сте се запрашале што прави професионалецот за сајбер безбедност, ако е така, тогаш придружете се на Труинженеринг додека читаме Вредноста на сајбер безбедноста
 • Ако станувате професионалец за сајбер безбедност звучи како забавно, тогаш Триинженеринг е тука да ви ги покаже овие Кодирање подигнувачи.

Image Извор: Детска презентација на CISA.gov 

Забавувајте се и научете повеќе за сајбер безбедноста со тоа што ќе испробате некои практични активности.

 • Научете ги вештините на студентите потребни за да успеете во работната сила за сајбер безбедност со овие лекции за сајбер безбедност за сите возрасти од сајбер.org.  
 • Гледајте како вашите ученици уживаат играјќи ја оваа забавна игра, Интерленд, учејќи ги за светот за сајбер безбедност и како да бидете безбедни преку Интернет.
 • Придружете се на ABCya и научете с all за пет правила за сајбер -простор и откријте како да останете безбедни на Интернет.
 • Учениците нека научат повеќе за да останат безбедни на социјалните медиуми со Размислете, каде што учениците можат да се забавуваат и учат во исто време!
 • Дознајте повеќе за безбедно сурфање преку Интернет преку забавни игри на Безбедно сурфање на ФБИ преку Интернет
 • Зачлени се Нети и Вебстер додека патуваат низ Интернет и се обидуваат да се вратат дома во Net Smart Neighborhood.

Image Извор: Пребарување план за час Cyber.org

Инспирирајте се слушајќи како вашите врсници прават разлика во нивните заедници, а потоа обидете се сами! 

Имате поинаква идеја како да направите позитивна разлика во вашата заедница? Биди креативен! Потоа споделете со семејството TryEngineering за да ги инспирирате другите да го сторат истото.

Image Извор: Месец за подигнување на свеста за сајбер -безбедност 

 • Запишете барем една нова работа што сте ја научиле за сајбер безбедноста.
 • Размислете како да ги инспирирате другите и направете промена во вашата заедница. 
 • Дали вие, член на семејство или наставник, ја споделувате својата работа на Фејсбук или Твитер користејќи # обид за инженерство вторник. Ние сакаме да се слушнеме од вас!  
 • Ако пробавте некоја од активностите, проверете дали сте ја преземале вашата Значка за компјутерска безбедност на IEEE за компјутерско општество. Соберете ги сите и чувајте ги користејќи го ова Алатка за собирање значки.

Ви благодариме за IEEE Computer Society за можноста за обид за инженерство во вторник!