Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Ресурси за наставници

Поканете студенти возбудени за компјутерското инженерство со овие ресурси. Студентите можат да научат за различни јазици за кодирање, како што се Java, Ruby и многу повеќе преку забавни игри и вежби.

Научна олимпијада: Circuit Lab IEEE е горд спонзор на настанот CIRCUIT LAB за научна олимпијада 2019 година. Доколку вашиот тим се подготвува за ...
Мини возила дизајнирани од студенти, зумираа околу тркачки патеки и се искачија на рампи на Универзитетот Кетеринг за време на 14. годишен предизвик за иновативен дизајн на возила овој месец. Студентските тимови ...
Квериумот им помага на студентите да ги совладаат критичните СТЕМ вештини, подготвувајќи ги за колеџ и пошироко. Нивната платформа обезбедува персонализирани лекции со големина на залак со експертски систем, чекор-по-чекор помош во туторство ...
Ова е листа од 47 книги за наука, технологија, инженерство и математика (СТЕМ) за читатели од сите возрасти. Овие книги не само што ќе им помогнат на учениците ...
Дали сме на работ на интернет револуција? Тоа секако изгледа како такво, со напредокот на толку многу комуникации и безжични технологии. И покрај...
Ласерските секачи се непроценлива алатка во средните училишта, овозможувајќи им на студентите широк спектар на искуства од изразување креативност до учење за трговија. Опремата ...
1 2 3 ... 42