Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Телекомуникациско инженерство

Дали сме на работ на интернет револуција? Тоа секако изгледа како такво, со напредокот на толку многу комуникации и безжични технологии. И покрај...
Око на оптика Целта на оваа лекција е да им обезбеди на студентите отворена можност да истражуваат и да работат со материјали, да прават и споделуваат ...
Како е да се работи на дизајнирање на паметни околини за градење? Во оваа епизода од Истражување на кариери во инженерство и технологија, ќе го запознаете Сохаиб Шеик, ...
Лекцијата се фокусира на истражување на системите за електрични пораки, од светлосни сигнали користејќи Меѓународен код за Морс до пораки за текст. Студентите конструираат едноставен телеграф користејќи батерија, жици, прекинувач и сијалица, ...
AR, што значи зголемена реалност, и VR, што значи виртуелна реалност, без сомнение се технологиите на иднината кои стануваат ...
TryEngineering Tuesday е месечна серија на блогови и вебинари што содржи техничко друштво на IEEE со сродни активности за предуниверзитетските студенти. Придружете ни се овој месец...