Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Нанотехнологијата

Бидете микроскоп за сондата за скенирање Оваа лекција истражува како овие микроскопи ја мерат површината на материјалите на нано ниво. Студентите работат во тимови за да научат ...
DIY Nano е научна апликација која воведува нанотехнологија кај децата на начини што се и кул и разбирливи. Оваа неуредна, добро дизајнирана апликација вклучува сам ...
Лекцијата се фокусира на тоа како нанотехнологијата има влијание врз нашето општество и како инженерите научиле да го истражуваат светот на нано скала. Студентите учествуваат во практични активности за да разберат точно како ...
Лекцијата се фокусира на тоа како материјалите се однесуваат поинаку како што се зголемува нивната површина. Студентите учат за нанотехнологијата и како инженерите можат да ги искористат разликите во тоа како се однесуваат материјалите кога се мали до ...
Лекцијата се фокусира на тоа како нанотехнологијата влијаела на дизајнот и инженерството на многу предмети од секојдневието, од боја до ткаенини. Студентите учат за хидрофобниот ефект и како слични својства можат да ...
Нанотехнологијата е наука, инженерство и технологија спроведена во наноскала, која е околу 1 до 100 нанометри.