Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Компјутерско инженерство

Можете ли да замислите дали сите на интернет имаат пристап до сите ваши информации? За среќа, имаме сајбер безбедност да не заштити. Тоа е толку важно ...
Апликант за целите: Пред-универзитетски авантури во инженерството и науката е двојазична непрофитна програма за информирање со седиште на Универзитетот во Отава, спроведена заеднички преку Факултетот за ...
Алис е иновативно опкружување со 3Д програмирање кое го олеснува креирањето анимација за раскажување приказна, играње интерактивна игра или ...
Лекцијата истражува компјутерско програмирање и влијанието на компјутерите врз општеството. Студентите градат и тестираат програма за вклучување и исклучување на светлото со помош на табла Arduino. Тие се поврзуваат ...
Аплетот BFOIT Turtle Graphics Java е бесплатна околина за програмирање на логото, достапна од Фондацијата Беркли за можности во информатичката технологија.
Блендерот е бесплатен пакет за креирање 3Д со отворен извор. Го поддржува целокупниот 3Д гасовод - моделирање, местење, анимација, симулација, рендерирање, компонирање и движење ...
1 2 3 ... 15