Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Комуникациски инженеринг

Дали сме на работ на интернет револуција? Тоа секако изгледа како такво, со напредокот на толку многу комуникации и безжични технологии. И покрај...
Лекцијата се фокусира на истражување на системите за електрични пораки, од светлосни сигнали користејќи Меѓународен код за Морс до пораки за текст. Студентите конструираат едноставен телеграф користејќи батерија, жици, прекинувач и сијалица, ...
AR, што значи зголемена реалност, и VR, што значи виртуелна реалност, без сомнение се технологиите на иднината кои стануваат ...
TryEngineering Tuesday е месечна серија на блогови и вебинари што содржи техничко друштво на IEEE со сродни активности за предуниверзитетските студенти. Придружете ни се овој месец...
Прием и пренос на радио Оваа лекција ја истражува електрониката зад радиото и нејзиното влијание врз општеството. Студентите работат во тимови за да изградат и тестираат радио ...
Апликант за цел: Пред-универзитет, додипломски студии Преку дарежливи придонеси од разни поединци, корпорации и универзитети, САЕ Интернешнл е горд што доделува пари за стипендија и на додипломски и на постдипломски ...