Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Возраст за појавување на содржини: 14-18

Прашање за рамнотежа Оваа лекција се фокусира на употребата на скали за тежина и мерење од страна на инженерите за производство. Екипи на студенти се поставуваат со предизвикот ...
Фокус на лекцијата Лекцијата започнува со оцртување на работата на некои од раните експериментатори и редоследот што на крајот доведе до реализација на ...
Лекцијата се фокусира на инженерството на адаптивни или асистивни уреди, како што се протетски уреди, инвалидски колички, очила за сонце, решетки за слушање, помагала за слушање, лифтови или загради.
Лекцијата истражува компјутерско програмирање и влијанието на компјутерите врз општеството. Студентите градат и тестираат програма за вклучување и исклучување на светлото со помош на табла Arduino. Тие се поврзуваат ...
Оваа лекција ја демонстрира моќта на масовното производство. Студентите работат во тимови за да дизајнираат, конструираат, тестираат и редизајнираат склопна линија за производство на производ толку брзо и ефикасно како ...
Autodesk Digital STEAM Применета механика е една од трите STEAM - наука, технологија, инженерство, уметност и математика - апликации од Autodesk, позната по многу инженеринг на професионално ниво ...
1 2 3 ... 25