Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Возраст за појавување на содржини: 11-13

3Д печатење со рака На овој час, студентите ќе истражат како работат 3Д принтерите. Потоа, работејќи во парови, ќе ги користат истите методи што ги користи 3Д ...
Прашање за рамнотежа Оваа лекција се фокусира на употребата на скали за тежина и мерење од страна на инженерите за производство. Екипи на студенти се поставуваат со предизвикот ...
Фокус на лекцијата Лекцијата започнува со оцртување на работата на некои од раните експериментатори и редоследот што на крајот доведе до реализација на ...
Лекцијата се фокусира на инженерството на адаптивни или асистивни уреди, како што се протетски уреди, инвалидски колички, очила за сонце, решетки за слушање, помагала за слушање, лифтови или загради.
Око на оптика Целта на оваа лекција е да им обезбеди на студентите отворена можност да истражуваат и да работат со материјали, да прават и споделуваат ...
Лекцијата истражува компјутерско програмирање и влијанието на компјутерите врз општеството. Студентите градат и тестираат програма за вклучување и исклучување на светлото со помош на табла Arduino. Тие се поврзуваат ...
1 2 3 ... 29