Претплатете се на нашата поштенска листа

Регистрација на билтен

Со поднесување на овој формулар, му давате дозвола на IEEE да ве контактира и да ви испрати ажурирања по е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

ИЕЕЕ Пробајте Инженеринг

Негување на следната генерација на технолошки иноватори

TryEngineering ги инспирира инженерите на утре

TryEngineering има за цел да ги поттикне едукаторите да ја негуваат следната генерација на технолошки иноватори. Ние им обезбедуваме на наставниците и учениците ресурси, планови за лекции и активности кои вклучуваат и инспирираат.

TryEngineering е иницијатива од IEEE, најголемата светска техничка професионална организација за унапредување на технологијата.
Дознајте повеќе за IEEE.

Преземете го нашиот флаер TryEngineering:
TryEngineering ги инспирира инженерите на утрешниот флаер

Мисија

TryEngineering.org е посветен на обезбедување едукативни ресурси, инспирација и насоки кои ги поттикнуваат едукаторите, советниците и нивните студенти ширум светот, поттикнувајќи ја следната генерација на технолошки иноватори.

Визија

Да се биде неопходен ресурс за воспитувачи, родители и студенти преку обезбедување алатки за поттикнување интерес за инженерски и технолошки кариери и негување на следната генерација на иноватори.

Обидете се со историја на инженеринг и IEEE
Лансиран во 2006 година како соработка на IEEE, IBM и Hallујоршката сала на науката, TryEngineering.org нуди разновидни ресурси што ќе ги унапредат вештините и знаењата на наставниците кои имаат намера да внесат инженерско образование во своите училници и да се вклучат и возбудат студенти за инженерски и технолошки кариери. IEEE е најголемата светска техничка професионална асоцијација за унапредување на технологијата. IEEE има повеќе од 420.000 членови на глобално ниво во инженерски и компјутерски професии.
Посветеност на СТЕМ и прет-универзитетско образование
IEEE ја препознава потребата студентите да ги развиваат своите способности во образованието СТЕМ (наука, технологија, инженерство и математика) со цел да успеат во ова ново информациско и високо технолошко општество и да продолжат со кариери поврзани со СТЕМ. IEEE, преку TryEngineering.org, е посветен на подигање на интерес и свесност за инженерството, компјутерите и технологијата и се обидува да им помогне на студентите да го откријат инженерот во нив. Инженерството е возбудлива и наградувачка професија и ги покануваме наставниците да ги истражуваат достапните ресурси на TryEngineering и да ги интегрираат во вашите училници за да ги возбудат и да ги воодушеват вашите студенти за оваа богата и влијателна дисциплина.
За едукатори
TryEngineering.org ги поврзува едукаторите со повеќе од 130 бесплатни практични, евтини планови за часови по инженерство. Секој план за лекции е насочен кон специфични возрасни опсези и се усогласува со стандардите за образование за да им овозможи на наставниците и учениците да ги применуваат инженерските принципи во училницата. Едукаторите имаат пристап до сите ресурси што им се потребни за да предаваат инженерство и совети и трикови за да ги задржат своите ученици ангажирани.
За студентите
TryEngineering.org ги запознава студентите со чудата на инженерството преку онлајн инженерски игри и апликации, кои се едукативни, интерактивни и забавни! Студентите исто така можат да истражуваат начини да се вклучат во инженерски активности, како што се кампови, натпревари, можности за истражување, практиканти и стипендии. И студентите можат да научат за различните инженерски полиња, како и за тоа што прават инженерите од профили од прва рака со различни инженери кои практикуваат.
Акредитација и Пронаоѓач на универзитет
Студентите кои размислуваат за кариера во инженерството, инженерската технологија или компјутерите се охрабруваат да изберат универзитетска програма што е акредитирана. Акредитацијата генерално значи дека признато тело за акредитација. Ја прегледува инженерската програма наспроти збир на договорени критериуми и утврди дека исполнува одреден стандард. Акредитацијата се разликува од земја до земја, но има напори направени од тела за акредитација преку договори за заемно признавање за да се обезбеди ниво на конзистентност што обезбедува програмите во овие земји да ги исполнуваат заедничките академски барања за влез во инженерската практика. Пронаоѓач на Универзитет на TryEngineering.org наведува програми кои се акредитирани од признато тело за акредитација на повеќе од 3300 колеџи и универзитети во повеќе од 80 земји.

Партнерство со IEEE TryEngineering

Вашата организација може да ги поддржи инженерите од утре. Размислете за спонзорирање или станување партнер на IEEE TryEngineering.

Наши партнери

IBM   IEEE

Наставниците ја обидуваат науката

Нашето наследство

Иницијативата TryEngineering обединува информации од три претходни веб-страници за да им даде на студентите и наставниците поцелосна слика за инженерската област.

Обидете Инженеринг
Обидете се со компјутер
Обидете се со Нано