Претплатете се на нашиот мејлинг листата

Пријавување на билтенот

Со поднесување на овој формулар, ви давате IEEE дозвола да ве контактираат и да ви испраќаат ажурирања за е-пошта за бесплатна и платена образовна содржина на IEEE.

Ресурси за наставници

студент ресурси

студент ресурси

Добредојдовте во TryEngineering

TryEngineering ги овластува едукаторите да ја поттикнат следната генерација технолошки иноватори. Ние обезбедуваме едукатори студентите со ресурси, планови за часови, и активности кои ангажираат и инспирираат.

Сакате да продолжите да учите? Се придружите на нашата мејлинг листа

Што има ново

Најдете ги нашите најнови вести за образование за STEM, ресурси, планови за часови, игри и повеќе.

Ве молиме придружете ни се во честитките за нашите шампиони на IEEE STEM за 2024 година! Огромен број апликации, вкупно 123, беа примени од волонтери ширум светот.
Најголемиот светски STEM натпревар се одржува токму сега! Секако, станува збор за меѓународниот саем за наука и инженерство Regeneron, попознат...
Неделата на благодарност на наставниците е време да се оддаде и слави неверојатната посветеност, напорна работа и влијание што овие едукатори го имаат ширум светот. Тоа ...
Возбудени сме да ве поканиме на нашата работилница Полупроводници: Вовед! Овој бесплатен и ангажиран дводневен настан Технологија за наставници ќе ги опреми наставниците со...
1 2 3 ... 376

СТЕМ ресурси на заедницата

СТЕМ едукативните материјали може да вклучуваат видеа, упатства, лекции, активности, написи и слајдови од нашата заедница на наставници, волонтери и родители.

Целта на кампот беше да им обезбеди на младите групи вештини користејќи наука, технологија, инженерство, уметност и математика (STEAM), за да се подобрат академските перформанси...
УРЛ на веб-страницата на ресурсите обезбедува линкови до 7 pdf документи кои чекор по чекор ги водат наставникот и учениците практично да ги направат наведените проекти за runlinc Easy Coding.
Предизвикот „Not an Egg Drop Challenge“ е интердисциплинарен проект помеѓу физиката и одржливоста на животната средина (ES). Оваа активност им овозможи на студентите да го комбинираат своето знаење за воден отпечаток, емисија на јаглерод, Одржлива на ОН...
1 2 3 ... 6

СТЕМ Настани

Најдете STEM настани поднесени од нашата STEM заедница

Програмата Fresh Start е спонзорирана од HP Inc., Fluor и Универзитетот во Хјустон. Fresh Start, е еднодневен настан базиран на STEM кој...
¿El universo crece? Бинг Бенг? 🤯🤯 Descubre estos y más misterios en nuestra charla divulgativa: ☄✨INFLACION COSMICA☄ ✨ Permitete conocer los secretos del cosmos en este espacio del...
Робофест е автономен натпревар по роботика спонзориран од IEEE Југоисточен Мичиген. Регистрираните гледачи на Робофест ќе одлучуваат за Наградата за избор на луѓе (PCA) за категориите Изложба и РобоАртс...
1 2 3 ... 28